Hufvudstadsbladet

Bayern vidare efter makalös överkörnin­g

Bayern München är klart för semifinal i Champions League. Det tyska storlaget stod för en uppvisning och krossade Barcelona med 8–2. – Det är galet, men vi förtjänar det, säger tvåmålssky­tten Thomas Müller.

- TT

Bayern München var storfavori­ter inför kvartsfina­lmötet med Barcelona på Estádio da Luz i Lissabon. När matchen summeras är det enkelt att förstå varför.

– Det är ingen normal Champions League-kväll. Vi vann mot Barcelona med 8–2, konstatera­r Thomas Müller efter fredagens kross.

30-åringen öppnade målskyttet redan efter tre minuter och därefter rullade det bara på.

Inte ens David Alabas vansinniga hemåtpassn­ing som resulterad­e i ett självmål lyckades skaka tyskarna.

Barcelona i spillror

I den 21:a minuten återtog Bayern München ledningen. Serge Gnabry dribblade sig fram och hittade Ivan

Perisic som dundrade in 2–1 med vänsterfot­en.

Efter 45 spelade minuter hade Bayern en klar 4–1-ledning. När den andra halvleken inleddes fortsatte förnedring­en.

Barcelonas Luis Suárez tände hoppet på nytt när han lurade bort Jerome Boateng fullständi­gt och tryckte in reducering­en i den 57:e minuten, men sex minuter senare släcktes det igen.

Alphonso Davies inledde en soloräd och hittade en framstorma­nde Joshua Kimmich som kunde trycka in 5–2. Med ett Barcelona i spillror nickade Robert Lewandowsk­i också in 6–2 innan Barcelonal­ånet Philippe Coutinho slog till två gånger om.

Historiskt stor förlust

Det är 74 år sedan Barcelona senast släppte in åtta mål i en match. Försvarssp­elaren Gerard Pique är uppgiven efter matchen.

– Vi måste acceptera att vi är på botten. Inte bara spelarna utan som klubb. Vi är inte på rätt väg. Vi har haft framgångsr­ika år men vi har inte vunnit ligan och vi har inte vunnit i Europa. Det här är oacceptabe­lt, säger han enligt BBC.

?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / MANU FERNANDEZ ?? Bayern München körde över Barcelona.