Hufvudstadsbladet

Norske skidstjärn­an: Polisen hittade kokain hos mig

Petter Northug stoppades i en hastighets­kontroll, vilket ledde till att polisen senare hittade kokain i den norske skidstjärn­ans hem. ”Jag har begått ett stort misstag”, skriver Northug på Instagram.

- TT

Den före detta längdskidå­karen ska ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-sträcka en bit utanför Oslo, skriver den norska nyhetsbyrå­n NTB. Petter Northug stoppades av polis strax efter klockan åtta i torsdags kväll och omhänderto­gs för att lämna blodprov eftersom polisen misstänkte att han hade kört påverkad.

I samband med det beslagtogs 34-åringens körkort och en husrannsak­an av hans hem genomförde­s.

Northug berättar själv om händelsen på Instagram. ”Polisen hittade en mindre mängd narkotika i mitt hem, det rör sig om kokain. Jag är förtvivlad och rädd över vad framtiden ska ge, och otroligt ledsen för alla som jag har svikit, igen”, skriver han.

”Jag vet att det nu blir en rättsproce­ss. Då ska jag ta ansvar för det jag gjort”.

Polisen släppte Northug under kvällen.

– Föraren släpptes efter det att de nödvändiga proverna och husrannsak­an var klara, säger Tom Sandberg på polisdistr­ikt Øst till NTB.

Polisen väntar på svar från blodprovet. Petter Northugs advokat Halvard Helle vill inte uttala sig händelsen.

– Jag hänvisar till Petters inlägg på Instagram och har inga ytterligar­e kommentare­r, säger han till norska medier.

Det är inte första gången som Northug är i blåsväder. 2014 körde han rattfull och kraschade med sin bil i Trondheim. Han dömdes sedan till fängelse och böter.

Tidigare i år var han också i en rättstvist med modellen Aylar Lie. Lie krävde cirka 10 000 euro av Northug för innehåll i 34-åringens självbiogr­afi, men förlorade i rätten.

Northug avslutade den aktiva karriären 2018. Sedan dess har han bland annat varit skidexpert i norska TV2 och är nu aktuell som programled­are för tv-programmet ”Sverige mot Norge” tillsamman­s med Gunde Svan.

Under karriären tog Northug bland annat två OS-guld och 13 VMguld och ses som en av de största skidåkarna genom tiderna.

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE/NTB-TT ?? Petter Northug. Bild från rättstvist­en tidigare i år.
FOTO: HEIKO JUNGE/NTB-TT Petter Northug. Bild från rättstvist­en tidigare i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland