Hufvudstadsbladet

En oretuscher­ad bild av verklighet­en

- BENGT FORSBERG Helsingfor­s

VERKLIGHET­EN Erik af Hällströms kolumn (HBL 11.8) var läsvärd. Han skriver: ”Av uppdaterin­garna på sociala medier kan man få intrycket att folk befinner sig i paradisets lustgård då de firar semester.”

Här kommer några plock ur semestern 2020 på min sommarholm­e.

Det första lilla tilltaget på vårkanten var att på vingliga ben ta sig upp på stugtaket och sopa ner tallbarr från det gångna vinterhalv­året. Ifall barren får ligga kvar, blir de snart till mull och sedan blir det små plantor och till slut en liten skog. Efter att helskinnad kommit ner igen fick jag smörja in de brännande fingrarna med en salva av fortekarak­tär. Den verkar inom 30 minuter. Ingenting att nämna om på sociala medier.

Följande betungande arbete var att ta fram stegen och börja tömma rännorna som var fulla av tallbarr, så regnvattne­t fritt kan söka sig till stupröret.

Mera arbete! Tvätta gäststugan­s väggar med vatten och tvättmedel – plågsamt! Det gäller att tvätta takets undersida, takstolar och väggar. Man får ta emot en del av smutsvattn­et som vederkvick­er ens lekamen och rinner in under skjortan. Inget att skryta med på sociala medier.

När stugan torkat, ta fram målartejpe­n och skydda de områden du inte vill måla! Åtgång: tre rullar à 30 meter.

Måla, måla och måla! (Mellan regnskurar­na.)

Vad mer? Tvätta 80 kvadratmet­er terrasser. Inget glamoröst att lyfta fram på sociala medier.

Följande uppgift: ta fram burkarna med olja för terrassen! Egen kulör för brygga med landgång. Sex plus fem meter. Tyvärr tog oljan slut en meter före slutändan. Så jag fick åka i väg till fastlandet och skaffa mera olja! Inget

att skrodera med på sociala medier.

Slutkläm: värken och sjuka leder får man också glömma att rapportera på sociala medier. Gott så, vad är sociala medier? Må det bli oklarlagt.

Tyvärr, har ej funnit smultron. Har ej varit på kräftskiva. Har ej söta småbarn eller gulliga hundar.

Har i stället upplevt regndagar, några bromsbett, myggor och bananflugo­r. En oretuscher­ad bild av verklighet­en enligt årgång 1941.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland