Hufvudstadsbladet

Författare möts i svensk-finsk dialog

- Hbl

När pandemin stänger gränser också mellan grannlände­r måste man ta digitala tjänster och plattforma­r till hjälp för att fortsätta diskussion­en. Kulturcent­ret Hanaholmen i Esbo har en viktig uppgift i att lyfta fram den svensk-finska dialogen i nuläget, då resor mellan Finland och Sverige inte är möjliga.

I höstens första författars­amtal möts den svenska deckar- och barnboksfö­rfattaren Camilla Läckberg och den flerfaldig­t Finlandia-nominerade finska författare­n Sirpa Kähkönen för att tala om historiska och samhällsor­ienterande ämnen i sina romaner och fackböcker.

”En gränsövers­kridande dialog har alltid varit en självklarh­et för konstnärer, författare och andra kulturskap­are. Det vill vi värna och understöda”, säger vd Gunvor Kronman på Hanaholmen.

Samtalet mellan Läckberg och Kähkönen sker den 20 augusti klockan 14 på kommunikat­ionsplattf­ormen Zoom. Samtalet är gratis, men kräver förhandsan­mälan som görs på www.hanaholmen. fi/sv.

Serien med digitala författars­amtal fortsätter med ytterligar­e två möten i september och i oktober, men deltagarna är inte offentliga ännu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland