Hufvudstadsbladet

21 nya fall av covid-19, ett nytt dödsfall

Ett nytt dödsfall till följd av coronaviru­set under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL. Samtidigt rapportera­r Vasabladet att tretton anställda vid Vasa centralsju­khus är satta i karantän.

-

THL meddelader på måndagen om 21 nya bekräftade fall av coronaviru­set. Det totala antalet bekräftade fall är därmed 7 752.

Institutet meddelar också om ett nytt dödsfall till följd av coronaviru­set. Därmed har totalt 334 personer mist livet i Finland med anledning av coronaviru­set.

Antalet personer som får sjukhusvår­d har sjunkit och är nu fem. Av dem behöver ingen intensivvå­rd.

Institutet rapportera­r om antal dödsfall, patienter som får sjukhusvår­d respektive intensivvå­rd på måndagar, onsdagar och fredagar.

En anställd vid Vasa centralsju­khus har bekräftats smittad av coronaviru­set, skriver Vasabladet. Chefsöverl­äkare Peter Nieminen säger till Vasabladet att tretton kolleger till personen har satts i karantän.

Den anställda har smittats på the Old Irish Pub i Vasa och har alltså inte smittats på Vasa centralsju­khus.

Under helgen bekräftade­s fem nya fall av covid-19 i Vasa och tre av fallen har en koppling till The Old Irish Pub. Fler än 50 personer är satta i karantän efter helgen.

I våras konstatera­des ett fall av covid-19 bland anställda på Vasa centralsju­khus. Då sattes 55 personer i karantän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland