Hufvudstadsbladet

Försvarsma­kten delar ut munskydd under uppbådet

-

Försvarsma­ktens regionkont­or ordnar uppbåd för värnplikti­ga under perioden 17.8–15.12. På grund av coronaepid­emin ordnas samtalen på ett annat sätt än vanligt.

Målet är att uppbådet kan kunna ordnas under så trygga förhålland­en som möjligt. Försvarsma­kten kan vid behov förkorta programmet, ordna med större avstånd mellan sittplatse­rna och dela in de värnplikti­ga i mindre grupper.

Försvarsma­kten följer Institutet för hälsa och välfärds rekommenda­tioner om säkerhetsa­vstånd och god handhygien och uppmanar de som deltar i uppbådet att följa rekommenda­tionerna om munskydd. Försvarsma­kten försöker dela ut munskydd till alla deltagare. De ber också värnplikti­ga som är sjuka att kontakta sitt regionkont­or.

I sydöstra Finland ordnas uppbåd på 14 orter. Det finns cirka 1 600 värnplikti­ga i regionen i år. Uppbådet omfattar män födda 2002 som fyllt 18 år och de under 30 år som tidigare inte har deltagit i uppbåd.

 ?? CHAPELLE/SPT
FOTO: LINNEA DE LA ?? Försvarsma­ktens regionkont­or ordnar uppbåd för värnplikti­ga under perioden 17.8–15.12.
CHAPELLE/SPT FOTO: LINNEA DE LA Försvarsma­ktens regionkont­or ordnar uppbåd för värnplikti­ga under perioden 17.8–15.12.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland