Hufvudstadsbladet

Kristna uppmanas till karantän

- TT-AFP

Tusentals medlemmar av ett protestant­iskt samfund i Sydkorea har uppmanats att sätta sig i karantän, sedan deras kyrka Sarang Jeil i huvudstade­n Seoul pekats ut som en motor i de senaste dagarnas ökande smittsprid­ning. Hittills har över 300 fall av covid-19 kopplats till det konservati­va samfundet, vars ledare Jun Kwang-Hun är en högröstad motståndar­e till president Moon Jae-In.

Kristna samfund är sedan tidigare under lupp i landet, då smittan inlednings­vis spreds via den sektliknan­de rörelsen Ny himmel och ny jord, med flera hundratuse­n medlemmar. I helgen införde Seoul och grannprovi­nsen Gyeonggi ett förbud mot religiösa sammankoms­ter och uppmanade invånarna att undvika onödigt resande för att minska risken för en omfattande andra våg av smitta.

Sydkorea rapportera­de på måndagen 197 nya fall, vilket gör att det totala antalet fall uppgår till 15 515. Det är fjärde dagen i rad då landet rapportera­r ett tresiffrig­t antal nya fall, efter flera veckor med betydligt lägre siffror.

 ?? FOTO: HAN JONG-CHAN/TT-AP ?? Statsanstä­llda desinficer­ar en kyrka i Seoul.
FOTO: HAN JONG-CHAN/TT-AP Statsanstä­llda desinficer­ar en kyrka i Seoul.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland