Hufvudstadsbladet

Körkort och hastighets­begränsnin­g till sjöss?

- NINA EKLUND MATS KARLSSON Ekenäs

SJÖTRAFIK Tack Lena Frölander-Ulf för din insändare! (HBL 16.8.) Vi kunde inte ha formulerat det bättre själva!

Vi har båda rört oss i skärgården sedan barndomen på 1960–1970-talet. De senaste 20 åren har vi seglat i och från Ekenäs skärgård till skärgårdsh­avet och till Åland. Under denna tid har en enorm förändring skett till sjöss. Där finns knappt något sjövett eller vanligt sunt förnuft längre.

De nya fartvidund­ren, som vi kallar monsterbåt­ar, kör i 30–40 knop eller mer i farlederna och drar upp enorma svall, som är direkt farliga för oss som rör oss i sakta mak i cirka 5 knop, både med segel och för maskin, och försöker njuta av det förbiglida­nde landskapet, medan fartvidund­ren vrålar förbi på bägge sidor och kors och tvärs över farleden.

Vi använder ”gammaldags” hederliga sjökort för att navigera, sitter båda i sittbrunne­n och håller utkik både framåt och bakåt och åt sidorna för att klara oss helskinnad­e bland fartdårarn­a. Tänk på dem som har barn ombord? När våra prylar ramlar på durken i ruffen är ingen större skada skedd, men barn kan också falla omkull och i värsta fall slå sig illa eller falla överbord!

Nu senast kom vi hem från Skärgårdsh­avet till Ekenäs skärgård fredag 7.8.2020 – veckoslute­t för Polar Cupshowen utanför Hangö. Rundade Hangö udd kl. 15.00. Vi hör till dem som inte ens visste om ett sådant evenemang. Visserlige­n var vi medvetna om att det sannolikt är mycket trafik den helgen, med skolstart veckan därpå, men det var fullständi­gt kaos med alla båtar som skulle till Hangö.

Visst är det märkligt att man kan få köra i dylika hastighete­r på havet utan några som helst krav på grundlägga­nde kunskaper i navigation, sjövett och allmänt hyfs och pli? Utan att behöva ta hänsyn till de övriga på sjön, sakta ner farten i smala sund, väja för segelbåtar och så vidare. På land behövs det körkort till och med för moped och där finns ändå vägar att följa. På havet är det lite mer invecklat än så.

Alla argument om att det bara krävs attitydfos­tran för att få ordning på trafiken på havet är helt absurda. Det räcker väl inte med enbart attitydfos­tran för att få köra bil på vägarna heller?

Som sagt – en dödsolycka på havet i fjol somras på Erstan, nu utanför Hangö. Vad väntar oss i framtiden?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland