Hufvudstadsbladet

Manchester-fans får vänta på premiären

- TT

Premier League drar i gång igen den 12 september. Men vissa supportrar får vänta med att se sina klubbar i aktion. Manchester United och Manchester City kliver nämligen in i säsongen en vecka senare.

Citys hemmamöte med Aston Villa och Uniteds bortamatch mot Burnley kommer inte att ingå i Premier Leagues premiäromg­ång. Anledninge­n: Klubbarna har begärt att ha minst 30 dagar mellan säsongerna.

Då City nådde kvartsfina­l i Champions League – förlust mot Lyon – och United semifinal i Europa League – förlust mot Sevilla – innebär det att deras matcher kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

I stället kliver de in i ligaspelet en vecka senare, då City möter Wolverhamp­ton på bortaplan och United tar sig an Crystal Palace hemma på Old Trafford.

Nykomlinge­n Leeds spelar däremot den 12 september och nykomlinge­n får tuffaste möjliga comeback i den engelska högstadivi­sionen. Klubben som efter 16 år är tillbaka i Premier League-fotbollen ska ta sig till Anfield för ett möte med mästarklub­ben Liverpool.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland