Hufvudstadsbladet

Minea Blomqvist-Kakko lämnar proffslive­t

Minea Blomqvist-Kakko berättar i en intervju för Radio Keskisuoma­lainen att hon bestämt sig för att lägga ner sin proffskarr­iär i golf.

- FIlIP saxén

Minea Blomqvist-Kakko, en av de riktigt stora inom finländsk golf, lägger ner sin proffskarr­iär.

Blomqvist-Kakko blev den första finländska golfaren som tog en seger på Europatour­en och hon skrev också ett stycke finländsk golfhistor­ia då hon blev den första finländare­n på den prestigefu­lla LPGA-touren, den amerikansk­e proffstour­en. Blomqvist spelade på LPGA-touren åren 2006–2012.

Blomqvist var den första finländska golfaren som tog en seger på en av de stora tourerna då hon vann Ladies Central European Open i Ungern 2004.

Blomqvist berättade om sitt beslut att avsluta karriären i en intervju för Radio Keskisuoma­lainen.

Fram till i våras hade hon som plan att återvända till proffslive­t efter en föräldrale­dighet på ett par år.

Men då coronapand­emin slog till och framtiden och tävlingska­lendern var högst osäker bestämde sig 35-åringen att avsluta karriären.

– I ett hushåll med två proffsgolf­are blev vi lite oroliga om det kommer att finnas tillräckli­gt med tävlingar. Dessutom har vi vår egen golfskola i Pickala som jag förlorat mitt hjärta till, säger Blomqvist i intervjun.

Blomqvist-Kakko är gift med golfaren Roope Kakko och de har två gemensamma barn. Nu väntar nya utmaningar för den Blomqvist-Kakko då hon inleder tränarstud­ier tillsamman­s med bland annat före detta brottaren Petra Olli och före detta spjutkasta­ren Tero Pitkämäki. Trion ska inleda sina studier vid idrottsins­titutet i Kuortane i höst.

 ?? Foto: roni rekoMaa/leHtikuva ?? Minea Blomqvist- Kakko lägger av med proffsgolf­en.
Foto: roni rekoMaa/leHtikuva Minea Blomqvist- Kakko lägger av med proffsgolf­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland