Hufvudstadsbladet

Heiskanen glödhet då Dallas avancerade

- HBL-TT

Calgary Flames fick en drömstart och gick upp i en 3–0-ledning inom loppet av sex minuter. Då såg det ut som att Flames kunde tvinga fram en sjunde match mot Dallas i Stanley Cup-slutspelet. Men då steg Miro Heiskanen fram. Heiskanen reducerade till 1–3 i mitten av första perioden och 3–1 till Flames stod perioden ut. I andra perioden stod Stars för en urladdning som blev Calgarys öde. Dallas gjorde 5–0 på fjorton och en halv minut och så var Flames säsong över. Denis Guryanov gjorde hela fyra mål i matchen, Heiskanen noterades för 1+3 och Joe Pavelski för 1+2. Heiskanen är klar etta i Dallas i slutspelet med sina 12 poäng. Den forna HIFKbacken är i kanonform i ett lag som har alla chanser att gå hela vägen.

I nästa omgång väntar ett annat finsklag då Mikko Rantanens Colorado står för motståndet i kvartsfina­l.