Hufvudstadsbladet

PSG ute efter sin första Champions League-titel

På söndag ska det avgöras. Ska Bayern München ta sin sjätte titel? Eller ska PSG ta sin första? – Vi är starka just nu, säger Bayernstjä­rnan Thomas Müller.

- BELLA FRANZÉN/TT sport@hbl.fi

När domaren Daniele Orsato blåser i gång Champions League-finalen på söndag kväll har Paris Saint-Germain 90 minuter, plus eventuellt förlängnin­g och straffar, på sig att försöka vinna sin första Champions League-titel någonsin. Och visa ännu tydligare att de, som i dag innehar sjundeplat­sen på UEFA-rankingen, är ett av världens allra bästa klubblag.

– Det här året har varit fantastisk­t för oss hittills. Nu har vi 90 minuter kvar och de kommer att vara de viktigaste minuterna i våra spelarkarr­iärer i den här klubbens historia, säger PSG-mittfältar­en Marco Veratti inför matchen.

I vägen står dock tyska jätten Bayern München med en av världens målfarliga­ste anfallare Robert Lewandowsk­i i spetsen.

15 mål hittills

Lewandowsk­i har fram till finalen redan stått för 15 mål i årets Champions League. Det fattas bara två för att den polska anfallaren ska nå Cristiano Ronaldos rekord på 17 mål.

Men Lewandowsk­i, som fyllde 32 år så sent som i fredags, säger själv att han lägger fokus på att vinna titeln. Inte att slå Ronaldos rekord.

– Jag tror att för alla spelare är att vinna Champions League det allra största målet, säger han inför finalen.

Och lagkamrate­n Thomas Müller menar att det är just Lewandowsk­is fokus som gör Bayern så bra.

– Hans mål är det som gör honom världskänd, men han prioritera­r laget. Det är därför vi är så starka just nu.

Stark trio

Men flitiga målskyttar finns även i PSG, som är i sin första CL-final någonsin. Trion Neymar, Kylian Mbappé och Angel Di María har hittills stått för tre, fem respektive tre mål denna turnering.

– Att få gå till final och skapa historia med ett lag som PSG, och att få spela på samma arena som jag vann Champions League på med Real Madrid, det är en bra kombinatio­n för mig. Det känns riktigt bra för mig, säger Angel Di María till Uefas hemsida.

På Bayern Münchens hemsida hyllar självaste Franz Beckenbaue­r Paris-laget.

– De är ett jäkla bra lag, säger legendaren.

Om Di María och hans PSG kommer att få lyfta bucklan på en publiktom Estadio da Luz i Lissabon på söndag återstår att se.

 ?? FOTO: FRANCK FIFE/LEHTIKUVA ?? Robert Lewandowsk­i har öst in mål hela säsongen.
FOTO: FRANCK FIFE/LEHTIKUVA Robert Lewandowsk­i har öst in mål hela säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland