Hufvudstadsbladet

50 Borgåeleve­r i karantän – två idrottsför­eningar drabbade

- ÖSTNYLAND

Ungefär 50 av Lyceiparke­ns skolas 335 elever jobbar hemifrån sedan en av skolans elever testat positivt för coronaviru­set. Fyra lärare är försatta i karantän.

Det var på söndagskvä­llen som informatio­nen gick ut om att en av skolans elever var coronasmit­tad, och att en klass, två grupper och fyra lärare exponerats för smitta.

Dessutom berörs två idrottsför­eningar. Enligt uppgifter från Borgå stad är det både idrottsutö­vande ungdomar och flera tränare som har exponerats för coronaviru­set.

Coronasmit­tan i Lyceiparke­ns skola synliggör hur ett enda sjukdomsfa­ll sprider sig som ringar på vattnet kring den insjuknade. Förutom att myndighete­rna kontaktat alla som exponerats i skolan har man också kontaktat dem eleven varit i kontakt med under fritiden.

Eleven har deltagit i det amerikansk­a fotbollsla­get Butchers juniorverk­samhet samt i ishockeyla­get Hunters juniorlag.

Akilles handboll berörs av coronafall­et i Lyceiparke­ns skola så tillvida att man från och med början av september ska ordna nästan hälften av sektionens träningsti­llfällen i skolans gymnastiks­al.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland