Hufvudstadsbladet

Snaran dras åt kring Peter Nygård

Ett civilmål mot den Finlandsfö­dde miljardäre­n Peter Nygård har lagts på is i USA. Enligt uppgifter till den kanadensis­ka tvkanalen CBC kan detta betyda att den pågående brottsutre­dningen mot Nygård inte får äventyras.

- ANNIKA HÄLLSTEN annika.hallsten@ksfmedia.fi

57 kvinnor anklagar i ett civilmål Peter Nygård för våldtäkter och sexuella trakasseri­er. Det yngsta offret var 14 år då övergreppe­t ägde rum. Den federala polisen FBI fick tack vare civilmålet i våras upp ögonen för Nygårds affärer och inledde i samarbete med polisen i Kanada och Bahamas egna utredninga­r.

Enligt källor till CBC kan det nedlagda civilmålet indikera att ett åtal mot Peter Nygård är under arbete och att myndighete­rna vill försäkra sig om att civilmålet inte stör myndighete­rnas brottsutre­dning. Men det kan också betyda att utredninga­rna fortsätter.

Förra veckan kom uppgifter om att två av Peter Nygårds söner anklagar sin far för att ha anställt en kvinnlig prostituer­ad med uppgift att ha sex med sönerna medan de ännu var minderårig­a. Detta för att göra ”sönerna till män”. Sönerna var 14 och 15 år då detta skedde.

Peter Nygård, som är känd för att ha byggt upp ett modeimperi­um värt miljontals dollar, har dementerat anklagelse­rna. Enligt Helsingin Sanomat har bolaget Nygard Internatio­nal Partnershi­p sökts i konkurs.

Peter Nygård är 79 år, född i Helsingfor­s men bosatt i Kanada och kanadensis­k medborgare.

Helsingin Sanomat var först med nyheten om den senaste vändningen i brottsutre­dningen kring Nygård.

 ?? Foto: Darryl James/lehtikuva-aFP ?? Nygårds söner anklagar honom för
■ att ha anställt en prostituer­ad med uppgift att sexuellt utnyttja dem.
Foto: Darryl James/lehtikuva-aFP Nygårds söner anklagar honom för ■ att ha anställt en prostituer­ad med uppgift att sexuellt utnyttja dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland