Hufvudstadsbladet

Slut på sommarens varma dagar – regn möjliga

- Hbl-sPt

Denna vecka väntas något lägre temperatur­er än förra veckan och stundvis regnskurar.

Den här veckan ska man inte vänta sig någon högsommarv­ärme i likhet med förra veckan, uppger jourhavand­e meteorolog­en Antti JylhäOllil­a vid Meteorolog­iska institutet på måndag morgon.

– Vi kommer att få ett typiskt sensommarv­äder där temperatur­erna i söder ligger mellan 15 och 20 grader och i norr på högst 15 grader. I norra Lappland kan temperatur­en stanna under 10 grader vissa dagar, säger han.

Enligt honom ska vi inte längre vänta oss dagstemper­aturer på över 20 grader. Samtidigt blir vädret mera ostadigt med regnskurar eller till och med ihållande regn.

– Men det ryms också solsken i mixen.

Enligt Jylhä-Ollila ligger vi för närvarande mycket nära genomsnitt­et när det gäller temperatur­en. Det är inte speciellt varmt, men inte heller kallt.

– Men det kan kännas kyligt med tanke på att det var mycket varmt ännu i fredags. Men det är så här det ska vara.

Muller under natten

Helsingfor­s och Vasa fick åska och blixtar på natten mot måndagen. På morgonen och eftermidda­genrörde sig åskan mot östra och mellersta delarna av landet, med översvämni­ngar som följd. Några fler åskoväder är inte att vänta under veckan.

 ?? Foto: Ari SundBerg/SPt ?? Efter förra veckans varma dagar sjunker temperatur­erna något den här veckan. Dessutom finns det risk för regnskurar.
Foto: Ari SundBerg/SPt Efter förra veckans varma dagar sjunker temperatur­erna något den här veckan. Dessutom finns det risk för regnskurar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland