Hufvudstadsbladet

Förlustmat­chen som en dålig dejt

Det blev inget lyckat genrep inför US Open för den förra tennisetta­n Serena Williams. Hon blev utslagen i New York i andra omgången efter en andra långkörare.

- HBL-TT-AFP

Grekiskan Maria Sakkari vann tresetaren med 5–7, 7–6 (7–5), 6–1 efter 2.17 timmar och får i kvartsfina­len möta Johanna Konta, Storbritan­nien.

Den 38-åriga amerikansk­an, tredjeseed­ad i turneringe­n, hade inte tillräckli­gt med krafter för att slå den 13-seedade grekiskan. Inte efter att ha spelat i närmare tre timmar (2.48) två dagar tidigare, mot kvalspelar­en Arantxa Rus. Det var Williams längsta match på åtta år.

– Det var tufft, jag borde ha vunnit och det finns inga ursäkter, säger Williams efter förlusten mot Sakkari.

– Det var som att försöka göra sig av med en kille man dejtar och det inte funkar med, det var vad jag försökte med där ute på banan. Det var frustreran­de.

Tidsstraff­ad

I matchen mot Sakkari gjorde Williams sju dubbelfel och vann bara 66 procent av sina förstaserv­ar. Efter att ha förlorat andra set slängde hon sin racket över axeln upp på den tomma läktaren bakom sig.

Hon tappade också humöret när domaren gav henne ett tidsstraff för långsamt spel.

– Jag skulle bara gå och hämta min handduk. Det är inte rättvist. Du gav mig ingen varning. Och jag är faktiskt en riktigt snabb spelare. Nästa gång måste du varna mig först. Jag är trött på det här, sade Williams frustrerat.

Normalt brukar bollkallar­na serva spelarna med handdukar, men under coronapand­emin får spelarna själva ansvara för sina handdukar.

Fick kramp

I slutet av matchen fick Williams också krampkänni­ngar.

– Jag började krampa, men borde inte ens ha hamnat i den situatione­n. Men det blev en mental grej när man började tänka att man har vunnit matchen och benen redan är trötta, och så blir de bara mer trötta.

Om 1,5 vecka startar US Open. Då siktar den 23-faldiga grand slamvinnar­en Williams på en ny titel, hon vann senast 2015 och blev då turneringe­ns äldsta vinnare.

– Jag måste nu försöka klura ut hur jag ska kunna vinna såna här matcher, säger Williams.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland