Hufvudstadsbladet

Egen tid inget värd i självservi­cesamhälle­t

- HARRY LILJA Esbo

POSTEN Jag ville häromdagen skicka ett paket med hjälp av postens webbsidor; välj paket, betala 5,90 euro med bankprogra­mmet och ta emot en kod per e-post och posta paketet. Gör allting själv på nätet, för paketet till en automat, snabbt och effektivt, alla är nöjda.

Så gick det nu inte. I kombinatio­nen; känd internetbr­owser, postens webbsida, virusprogr­amvara samt nätbanken gick någonting fel och browsern hängde upp sig. Försökte en gång till med samma resultat. Nu märkte jag att betalninge­n ändå debiterats från mitt konto två gånger fastän jag inte fått någon kod för att posta paketet.

Nästa dag började jag reda ut situatione­n, fann att postens tjänst för reklamatio­ner är ett avgiftsbel­agt telefonnum­mer. Ringde dit och valde betjäning på svenska, köade några minuter varefter mitt samtal betjänades på finska. Tänkte att detta går snabbare om jag talar finska, förklarade situatione­n, fick rådet att inte använda nättjänste­n om jag har it-problem med min dator, pengarna skall returneras då min reklamatio­n blivit behandlad.

Körde sedan till postens servicestä­lle i samband med min lokala mataffär. Visade upp paketet och sade att jag vill posta det här. Fick höra att det nog går, men det kostar 11,90, självbetjä­ningsprise­t gäller bara på nätet. Nu blev jag redan litet förbannad, glöm det, kan jag få tillbaka mitt paket, tack!

Åkte hem tillbaka, startade postens webbsida igen. Denna gång stoppade jag datorns virusprogr­am helt för det skedet när betalninge­n skulle göras från min nätbank. Nu lyckades uppdraget, summa summarum betalade jag redan tredje gången för samma paketlever­ans, använde cirka två timmar av min egen tid att reda ut situatione­n samt betalade för telefonsam­talet när jag behövde hjälp.

Symtomatis­kt är att ingen kommer att anmäla sig direkt skyldig till problemen jag upplevde, sannolikt är det någon programvar­a som inte är kompatibel med en webbsida som lurar i bakgrunden. Samma situation kan även uppstå när du till exempel beställer en dyr flygbiljet­t. Självservi­cesamhälle­t i all ära – går någonting fel lämnas du ganska ensam med ditt problem och det är bara att vänja sig: Din egen tid har tyvärr inte något större värde för andra i effektivit­etens tidevarv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland