Hufvudstadsbladet

Åklagaren om Maguires försvar: ”Löjligt”

- TT

Harry Maguire fruktade för sitt liv och blev, enligt egen utsago, misshandla­d av polisen. Löjliga påståenden, anser den grekiska åklagaren Ioannis Paradissis.

– En rik man kommer till Mykonos och trodde att han kunde bete sig som han ville, säger han enligt AFP.

Det var en känslosam Harry Maguire som på torsdagen talade ut i BBC om det uppmärksam­made bråket på ön Mykonos som fick honom fälld i grekisk domstol.

Manchester United-spelaren – som dömdes till villkorlig­t fängelse i 21 månader och tio dagar för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök – uppgav att han blivit utsliten från en minibuss av polis innan han blev slagen på benen och fick höra att hans fotbollska­rriär var över.

– De slog mig massor på benen. Jag tänkte inte på det, jag var i så mycket panik. Jag fruktade för mitt liv, sade Maguire, som har överklagat sin dom till en högre instans i Grekland, och tillade att han trodde att han höll på att bli kidnappad.

En som har tagit del av den engelska landslagss­pelarens uttalanden är den grekiska åklagaren Ioannis Paradissis, som företräder två av de sex poliser som är inblandade i fallet.

– Jag har sett och läst vad Maguire sagt. Det är löjligt och adderar ännu fler förolämpni­ngar gentemot den skada han redan orsakat poliskonst­aplarna som han attackerad­e och det grekiska rättssyste­met som helhet, säger han till Mail Online enligt AFP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland