Hufvudstadsbladet

Bråd natt för polisen i Mariehamn

-

”Denna sena augustinat­t var ett svart kapitel i polisens dygnsrappo­rter och vi kan konstatera att polisresur­serna stundtals inte riktigt räckte till”, skriver Ålandspoli­sen efter en natt med många utryckning­ar.

Polisen rapportera­r drygt 30 uppdrag under lördagen och natten mot söndagen. I samband med en krogstängn­ing uppstod enligt polisen tumult mellan flera personer. Det utmynnade i att en person jagades med kniv längs Nygatan i centrala Mariehamn. ”Poliser kunde lugna situatione­n och endast lindriga personskad­or hann uppstå”, skriver polisen.

Under efternatte­n anmäldes att en person hade blivit knivskuren i ansiktet och armen av en okänd gärningsma­n i Mariehamn. ”En person har identifier­ats. Ärendet utreds som försök till grov misshandel”.

Vidare rapportera­r polisen att man i samband med en patrulleri­ng påträffade ”en person i en park som innehade knogjärn med kniv och hulling, alltså ett föremål som är ämnat för att skada”. Samma person misstänks också för straffbart bruk av narkotika.

Polisen utreder ett fall där ytterligar­e tre personer misshandla­des på Torggatan av en man. Också ett annat fall av misstänkt misshandel i centrala Mariehamn utreds.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland