Hufvudstadsbladet

Ny seger för Hamilton – närmar sig rekordet

Lewis Hamilton kommer allt närmare en sjunde formel 1-titel. Britten var överlägsen på Spa och är nu två segrar från att tangera Michael Schumacher­s rekord på 91 segrar.

- TT

– Jag fyller 36 men känner mig bättre än någonsin, säger Hamilton.

Segern var hans femte den här säsongen.

Mercedesfö­raren hade pole position och ledde loppet i Belgien från start till mål och tog sin 89:e seger i karriären.

Två till och han är i kapp legendaren Michael Schumacher. Efteråt hyllade han sitt stall. – Jag är väldigt tacksam gentemot dem. Oavsett hur mycket framgång vi har så fortsätter vi hålla fokus. Vi tänker bara på nästa lopp. Det är en otrolig mentalitet, säger Hamilton i segerinter­vjun.

”Ganska tråkigt”

Han korsade mållinjen över åtta sekunder före stallkamra­ten Valtteri Bottas.

Ännu längre bak körde Red Bulls Max Verstappen in som trea, nästan 15,5 sekunder efter Hamilton.

– Det var ganska tråkigt. Inte

mycket att göra. Jag kunde inte hänga med dem (Mercedes) när de började trycka på, säger Verstappen.

Segern innebär att Hamilton fortsätter att dryga ut ledningen i F1-tabellen. Ner till tvåan Verstappen skiljer det 47 poäng och till trean Bottas ytterligar­e tre, inför nästa helgs tävling på italienska Monza.

Ferrari nollat

Ferrari hade en ny tung dag och tog inte en enda poäng på Spa. Sebastian Vettel slutade på 13:e plats och Charles Leclerc på 14:e.

Även Alfa Romeos Kimi Räikkönen kom i mål före Ferrari, som tolva. Räikkönen har fortfarand­e inte några poäng i VM-serien den här säsongen.

Tävlingen föregicks av en tyst minut och ett ställnings­tagande mot rasism. Den tysta minuten hölls till minne av den franske racingföra­ren Anthoine Hubert som dog i en formel 2-krasch på banan förra året.

Hubert var nära vän med många av förarna, däribland Charles Leclerc, Pierre Gasly i Alpha Tauri och Renaults Esteban Ocon.

Precis som i alla andra lopp den här säsongen samlades förarna i en protest mot rasism inför loppet där 13 förare knäböjde och resten stod upp. Alla hade t-shirts med texten ”End Racism”, förutom Lewis Hamilton som hade en ”Black Lives Matter”-tröja.

 ?? FOTO: STEPHANIE LECOCQ/LEHTIKUVA-AFP ?? Lewis Hamilton och Valtteri Bottas tog en dubbelsege­r för Mercedes.
■
FOTO: STEPHANIE LECOCQ/LEHTIKUVA-AFP Lewis Hamilton och Valtteri Bottas tog en dubbelsege­r för Mercedes. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland