Hufvudstadsbladet

Intrasslad treåring lyftes 30 meter av drake

-

Den treåriga flickan hade trasslat in sig i den jättelika, rosa drakens svans. Plötsligt lyftes draken – och barnet – upp i luften. Förskräckt­a åskådare på drakfestiv­alen i Hsinchu i Taiwan såg hur flickan kastades fram och tillbaka av den starka vinden över 30 meter upp i luften. Det tog en halv minut för arrangörer­na att få fatt i draken och dra ner den på marken igen.

Dramatiska bilder av fickans kamp med draken spreds snabbt på sociala medier. Flickan, som enbart identifier­ats som Lin, fick mirakulöst nog bara mindre skrapsår och rapportera­s vara fysiskt oskadd, men skräckslag­en, efter sin flygtur.

Efter händelsen avslutades drakfestiv­alen i förtid. Hsinchus borgmästar­e Lin Chih-chien har bett flickan och allmänhete­n om ursäkt på Facebook.

 ?? FOTO: @VIASBLOG.TW /
HANDOUT / EPA / TT ?? En åskådare på drakfestiv­alen i Hsinchu i Taiwan fotade treåringen som råkade lyftas 30 meter upp i luften av en stor drake.
FOTO: @VIASBLOG.TW / HANDOUT / EPA / TT En åskådare på drakfestiv­alen i Hsinchu i Taiwan fotade treåringen som råkade lyftas 30 meter upp i luften av en stor drake.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland