Hufvudstadsbladet

Var blev Migris respekt och värdighet?

-

MIGRI Vi som farföräldr­ar till ett mycket efterlängt­at barnbarn undrar ifall tjänstemän­nen inom Migri kunde bemöta en väntande moder och barnets far med mänsklig respekt och värdighet. Man kan inte hota med att vårt barnbarn

inte får födas i Finland då vår son är finländare i flera generation­er på mors och fars sida. Att han har gift sig i Finland med sin käraste för många år sen blir ett svårbegrip­ligt argument för hot om utvisning.

Vi förstår att alla unga människor måste utredas om skenäktens­kap, men detta bör göras på ett sakligt och mänskovärd­igt sätt. Vi som farföräldr­ar till det mycket efterlängt­ade

barnbarnet vägrar att sjunka till samma låga nivå. Att hota Migri med betydande repressali­er (lagen om mänskliga rättighete­r), ifall det händer vårt ännu ofödda barnbarn något, är att bemöta hot med hot.

Missfall på grund av känslor av hopplöshet inför kränkande behandling är inte ovanligt. Vi önskar större profession­alism från Migris tjänstemän. Mera utbildning och handlednin­g kunde vara ett sätt att motverka rädslorna bland de anställda. Som profession­ell inom hälsovårde­n vet jag att ett värdigt humant bemötande är nyckeln till hälsofrämj­ande vård.

SKÄMS ÖVER ATT VARA FINSK MEDBORGARE

Undantagsv­is tillåts signatur. Red.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland