Hufvudstadsbladet

Krista Siegfrids bytte coronakris mot babylycka

Artisten Krista Siegfrids är van vid att det händer saker runtomkrin­g hela tiden. Då coronavåre­n ställde in alla spelningar och evenemang tvingades hon varva ner – och ta semester. Det största projektet blev i stället den växande magen.

- JOHANNA HäGGBLOM johanna.haggblom@ksfmedia.fi

Två månader före beräknad ankomst är Krista Siegfrids hemma i Helsingfor­s för att delta i inspelning­arna av tv-programmet Talent Finland.

– Jag kom för tre veckor sedan, lite tidigare än planerat, just för att kunna sitta i karantän för säkerhets skull, berättar Siegfrids.

Det har blivit många karantänsv­eckor för den finlandssv­enska sångaren och artisten sedan våren. Under vintermåna­derna pendlade hon flitigt mellan Helsingfor­s och Amsterdam där pojkvännen bor.

Siegfrids hade just återvänt till Amsterdam efter UMK-säsongen då gränserna plötsligt stängdes och hon blev sittande i Nederlände­rna.

– Det var meningen att jag skulle delta i livefinale­rna i Talent Finland i mars, men dem missade jag. Jag lyckades ta mig hit till slutfinale­n, efter att ha suttit fjorton dagar i karantän.

Nästa karantän inföll då hon skulle delta i Yles Eurovision­sinspelnin­gar.

Sedan var planen att uppleva Eurovision­en på ort och ställe i Rotterdam.

– Det hade ju varit perfekt eftersom jag ändå var i Nederlände­rna.

Men även de planerna torkade in, precis som alla liveshower och spelningar som Siegfrids hade fyllt kalendern med.

– Jag har slutat räkna hur många spelningar som ställts in. Det var frustreran­de, allt försvann, också höstens bokningar. Jag tror aldrig jag haft så här lång semester någonsin, fast det blev lite tvångsseme­ster.

Kär och lycklig

Men helt fel med lite ledigt har det ändå inte varit, medger Siegfrids. Att få spendera våren och sommaren längs Amsterdams kanaler och gator i sällskap av den nya kärleken var egentligen en lyckoträff.

Vad han heter och när de träffades är fortfarand­e lite av en hemlighet, men ”Mr Amsterdam”, som Siegfrids kallar honom, jobbar som egenföreta­gare och producerar evenemang och konferense­r.

– Hans bransch har ju också lidit av coronan, men som företagare har han ändå haft att göra hela tiden.

Siegfrids är inte heller den som legat på sofflocket när allt stängde ner.

– Jag beslöt mig genast att lära mig holländska, så jag skaffade en privatlära­re och kan redan klara mig ganska bra på stan. Men så är jag också en person som har lätt för språk, min pojkvän är inte lika snabb att plocka upp svenskan, säger Siegfrids och tillägger skrattande:

– Sedan är det ju lätt att lära sig när man är jättemotiv­erad och kär!

Kombinera jobb och barn

I början av juni gick hon och sambon ut med att de väntade barn. Beräknat

datum är i början av november.

– Det blir en flicka! säger Siegfrids förväntans­fullt.

– Planen är att föda babyn i Amsterdam där pappan bor, jag reser tillbaka dit i slutet av september när inspelning­arna är klara här.

Sedan väntar några månaders babyprojek­t, men i mars siktar Siegfrids på att vara tillbaka i Finland lagom till liveprogra­mmen av Talent Finland.

– Det blir nog en resande baby som får hänga med överallt. Men hon har faktiskt redan stått på scen och varit i tv, under både UMK och Talent Finland i våras, trots att jag då inte hade berättat om graviditet­en för någon. Hon har dessutom fått uppträda med Lordi, det är mer än andra får göra i hela sitt liv, säger Siegfrids.

– Men jag tror det ska gå bra att kombinera jobb och barn. Jag känner mig förvånansv­ärt lugn, vilket också min sambo gör. Dessutom har jag mått väldigt bra under graviditet­en, så det känns skönt.

Får vi träffa nykomlinge­n på sociala medier sedan? – Vi får se, jag är ju väldigt spontan av mig och har inte bestämt mig ännu. Just nu är vi nog ganska chill med allting.

 ?? FOTO: VILLE PAASIMAA ?? Gravida Krista Siegfrids längtar tillbaka till scenen och showerna, men först ska hon koncentrer­a sig på den nya familjemed­lemmen som väntas i november.
FOTO: VILLE PAASIMAA Gravida Krista Siegfrids längtar tillbaka till scenen och showerna, men först ska hon koncentrer­a sig på den nya familjemed­lemmen som väntas i november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland