Hufvudstadsbladet

Tillökning på Högholmen

- HBL

Ett halvt kilo var väger de, amurleopar­dkattungar­na som för en månad sedan föddes på Högholmen och nu har gjort sitt första veterinärb­esök.

I fjol flyttade ett amurleopar­dkattpar in på Högholmens zoo, och nu har de fått sina första ungar: två honor och en hane.

En månad gamla har de nu avmaskats hos veterinär och fått ett mikrochip, meddelar Högholmen.

Det var i slutet av juli som personalen på Högholmen konstatera­de att dräktighet­en var ett faktum. Honan

började då bära mat till det bo som personalen flyttat henne till för att få vara i fred för hanen. Före det hade hon börjat försvara sitt revir och köra bort hanen.

Det är första gången på 20 år som det föds ungar till amurleopar­dkatter på Högholmen, och 15 år sedan det alls fanns amurleopar­dkatter i djurparken. Honan kommer från ett zoo i Novosibirs­k i Sibirien, kullens pappa från Tjeckien.

Amurleopar­dkatten har jagats för pälsens skull. Förändring­ar i livsmiljön har också gjort att förekomste­n av dem har minskat.

 ?? FOTO: ANNIKA SORJONEN / HöGHOLMENS DJURPARK ?? En månad gammal. Det var först i slutet av juli som personalen märkte att honan var dräktig.
FOTO: ANNIKA SORJONEN / HöGHOLMENS DJURPARK En månad gammal. Det var först i slutet av juli som personalen märkte att honan var dräktig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland