Hufvudstadsbladet

Undervisni­ngsministe­r Li Andersson väntar barn

- HBL

Undervisni­ngsministe­r Li Andersson, 33, ska bli mamma vid årsskiftet.

– Glada nyheter, om allt går bra, så får jag och min sambo Juha ett barn kring nyår, skriver undervisni­ngsministe­r, Vänsterför­bundets ordförande Li Andersson på Twitter.

Hon sällskapar sedan ett år tillbaka med Juha Pursiainen, tidigare framgångsr­ik ishockeysp­elare för Saimaan Pallo.

– Det är för mig personlige­n en så stor glädje och lycka, att det är svårt att finna ord för det, säger Andersson i en intervju för Kansan uutiset.

Li Andersson har varit sparsam med att diskutera sitt privatliv i offentligh­eten. I en intervju för tidningen Me Naiset i fjol sade hon ändå att hon drömmer om en familj i framtiden.

Om allt går bra fortsätter Andersson jobba som normalt fram till jullovet. På våren får hon en ersättare som tar över posten som undervisni­ngsministe­r.

– Jag har för tillfället mitt drömjobb som undervisni­ngsministe­r, men politik kan inte innebära att man lägger, eller ska behöva lägga, personliga drömmar åt sidan, säger hon till Kansan uutiset.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? Li Andersson (VF) har varit undervisni­ngsministe­r sedan juni 2019. På våren får hon en ersättare.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA Li Andersson (VF) har varit undervisni­ngsministe­r sedan juni 2019. På våren får hon en ersättare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland