Hufvudstadsbladet

MATCHER VI MINNS MOT WALES

-

●●Finland-Wales 1–1

EM-kval 10 september 1986:

●●Finland hade gjort ett riktigt bra VM-kval till slutspelet i Mexiko 1986. Men det fick inte de breda massorna att röra på sig. Då Wales med Ian Rush och Dean Saunders besökte Helsingfor­s hösten 1986 orkade knappt 10000 ögonpar släpa sig till Olympiasta­dion.

●●Ari Hjelm gjorde 1–0, Neil Slatter kvitterade. Finland gjorde en bra match i kvalet då man slog Tjeckoslov­akien med 3–0. Det blev lagets enda seger i kvalgruppe­n som vanns av Danmark

●●Finland-Wales 0-2

EM-kval, 7 september 2002:

●●Det här var kvalet då Finland skulle ta det sista steget och nå EM-slutspelet i Portugal. Ett namnstarkt Finland föll platt med 0-2 inför 36000 åskådare. John Hartson och Simon Davies gjorde Wales mål på Olympiasta­dion och hela kvalet blev, med undantag för en riktigt bra hemmamatch mot Serbien och Montenegro, en stor missräknin­g. Borta mot Wales blev det 1–1.

●●Wales-Finland 0-2

VM-kval 28 mars 2009:

●●Mål av Jonatan Johansson och Shefki Kuqi sänkte Wales i Cardiff. VM-kvalet till 2010 var ett av de bättre i modern tid av Finland. Utan två riktigt hemska insatser mot storebror Ryssland, en genomklapp­ning i Vaduz och en viss Miroslav Klose kunde drömmen om en VM-biljett ha varit rätt nära.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland