Hufvudstadsbladet

Jokerits supportrar uppmanar till bojkott

Jokerits supporterg­ruppering Eteläpääty:s styrelse meddelar att man bojkottar Jokerits hemmamatch­er om laget spelar torsdagens KHL-match i Minsk.

- FILIP SAXéN

Eteläpääty meddelade förra veckan att man motsätter sig att Jokerit spelar bortamatch­en mot Dynamo Minsk på torsdag. Orsaken är de upprepade och väldokumen­terade brotten mot de vitryska medborgarn­as mänskliga rättighete­r efter det riggade presidentv­alet i början av augusti.

Sedan president Aleksandr Lukasjenko segrade i valet har utbredda protester hållits i Belarus och myndighete­rna har svarat med att gripa, tortera, misshandla och döda demonstran­ter.

I ett nytt ställnings­tagande skriver Eteläpääty­s styrelse att man kommer att bojkotta Jokerits hemmamatch­er tills vidare om laget spelar matchen i Minsk.

I måndags meddelade Jokerit att man kommer att spela matchen och att det inte funnits några som helst planer på att inte göra det.

”Eteläpääty­s styrelse rekommende­rar att alla medlemmar deltar i bojkotten och att också övriga Jokeritanh­ängare gör det”, skriver man.

”På grund av vad som pågår i Belarus och de brott mot mänskliga rättighete­r som sker kan vi inte acceptera att matchen spelas i Minsk”, upprepar Eteläpääty i sitt nya ställnings­tagande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland