Hufvudstadsbladet

Williams övertygade i US Open-inledninge­n

- HBL-TT-REUTERS-AFP

Serena Williams har tagit första steget mot det som kan bli tennislege­ndarens 24:e grand slam-titel. Amerikansk­an vann i första omgången i US Open.

Hon besegrade landsmanin­nan Kristie Ahn i två raka set, 7–5, 6–3.

Williams inledde försiktigt och visade tecken på nervositet i början av det första setet, men lade sedan i en högre växel och fick till 13 servess.

– Jag är riktigt nöjd med hur jag bara kämpade för varje poäng, säger Williams i segerinter­vjun efter matchen.

Williams, som redan har tagit hem US Open-titeln sex gånger, siktar på att tangera australisk­a Margaret Courts grand slam-rekord med 24 segrar.

Grand slam-titel nummer 23 för Williams var i Australian Open 2017, då hon dessutom var gravid med dottern Olympia. Senast 38-åringen vann US Open var 2014, då förlorade hon inte ett enda set under hela turneringe­n.

För storasyste­rn Venus Williams, 40, gick det sämre. För första gången, i sitt 22:a US Open, åkte hon ut redan i första omgången. Tjeckiskan Karolina Muchova vann med 6–3, 7–5.

Venus Williams tänker dock inte ge sig.

– Jag älskar det här spelet och jag är bra på det. Jag har inga problem med motivation­en. Men nu ska det bli skönt med lite ledigt före grusspelet, säger hon.

Lika illa gick det för belgiskan Kim Clijsters, som gör sin andra comeback och startade i en grand slam-turnering för första gången sedan 2012. Den trefaldiga US Open-vinnaren förlorade mot ryskan Ekaterina Alexandrov­a med 1–2 i set.

 ?? FOTO: SETH WENIG/TT-AP ?? Serena Williams vann överlägset sin första match i US Open.
FOTO: SETH WENIG/TT-AP Serena Williams vann överlägset sin första match i US Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland