Hufvudstadsbladet

Avbrott i banktjänst­er under helgen

- SPT

Under helgen görs servicearb­eten som leder till omfattande avbrott i banktjänst­erna för såväl Nordeas som Andelsbank­ens kunder.

I höst blir Nordeas banktjänst­er föremål för två omfattande serviceavb­rott. Det första infaller på söndag. Det uppger banken i ett pressmedde­lande.

Avbrottet är omfattande och beror på ändringar i datasystem­et. Korttjänst­erna är ur bruk mellan klockan 04 och 14. I fråga om övriga tjänster väntas avbrottet pågå fram till klockan 17.

Under avbrottet kan man varken ta ut kontanter med Nordeas kort eller använda bankkoder för elektronis­k identifier­ing. Nätoch mobilbanke­n är också ur bruk under avbrottet. Kortbetaln­ingar lyckas i begränsad utsträckni­ng.

Nordea planerar ytterligar­e ett omfattande serviceavb­rott den 2325 oktober.

Avbrott i Andelsbank­ens tjänster

Också Andelsbank­en meddelar om ett avbrott under helgen. För Andelsbank­ens del utförs servicearb­eten från lördag klockan 22 till söndag klockan 10.

Under dessa timmar är många av bankens betaltjäns­ter helt ur bruk. För kortbetaln­ingar med debitkort och kontantutt­ag kan kortare avbrott bli aktuella. Betalninga­r med creditkort fungerar som normalt.

Utöver det är det inte möjligt att öppna olika avtalsvill­kor och varudeklar­ationer på bankens webbplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland