Hufvudstadsbladet

Coloradovi­nst förlängde kvartsfina­lsserie

- HBL-TT

Ett skadedrabb­at Colorado besegrade Dallas med 4–1 och tar kvartsfina­lsserien i Stanley Cup till ett sjunde, avgörande möte.

– Det kommer att bli den tuffaste matchen för oss att vinna, säger Colorados Nathan MacKinnon, som gjorde ett mål och en assist.

Det var vinna eller försvinna som gällde för Colorado. Dallas ledde kvartsfina­lsserien med 3–2 men lyckades inte med mycket mer än att göra matchens inledande mål, signerat Miro Heiskanen, i slutet av första perioden.

Colorado var utan både försteoch andremålva­kt, Philipp Grubauer och Pavel Francouz, liksom backen Erik Johnson och anfallarna Matt Calvert och Joonas Donskoi.

Liksom i helgen fick tredjemålv­akten Michael Hutchinson kliva in och precis som då levde han upp till förväntnin­garna och räddade 27 av 28 skott.

Gabriel Landeskog lämnade isen sent i andra perioden efter att ha skurit benet på lagkamrate­n Cale Makars skridsko. Landeskog återvände till rinken halvvägs in i den tredje perioden men tog bara några skär och lämnade den igen efter 16 sekunder.

Landeskogs kedjekompi­s Mikko Rantanen stod för 1+1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland