Hufvudstadsbladet

Tallink möblerar om sin fartygstra­fik efter passagerar­flykt och ovisshet

”Vi kan inte fortsätta som tidigare under dessa omständigh­eter”, säger bolagets kommunikat­ionsdirekt­ör.

- MIKAEL SJöVALL/SPT

Tallink stoppar all trafik med fartyget Silja Europa från och med den 21 september. Orsaken är den minskade biljettför­säljningen och kraftigt minskade passagerar­mängder.

– Vi har i slutet av augusti och början av september haft i genomsnitt 200 till 300 passagerar­e per avgång på Silja Europa. Det går inte att driva lönsam verksamhet med så få passagerar­e, säger kommunikat­ionsdirekt­ör Katri Link på Tallink.

Silja Europa ska gå i trafik endast under helger fram till den 21 september. Efter det stoppas all trafik med Silja Europa helt och hållet.

Det estniska utrikesmin­isteriet utfärdade på torsdagskv­ällen en ny rekommenda­tion som avråder alla estländare från att resa utomlands.

– Folk är rädda för att resa just nu. Många befarar att de sätts i karantän efter hemkomsten. Rekommenda­tionerna justeras dessutom hela tiden, vilket bidrar till osäkerhet och ovisshet, säger Link.

Coronasmit­tan ökar i Estland

På fredagen registrera­des 15 nya fall av coronasmit­ta i Estland, vilket innebär att det totalt finns 2 456 personer som har drabbats av coronaviru­set i landet. Under de senaste 14 dagarna har 15,84 personer per 100 000 invånare fått smittan, uppger Estlands hälsovårds­myndighet Terviseame­t.

Enligt Institutet för hälsa och välfärd finns det skäl att begränsa resandet till länder där antalet smittade de senaste 14 dagarna har överskridi­t 8–10 personer per 100 000 invånare.

– Vi utgår från att de finska myndighete­rna kommer att begränsa fartygstra­fiken mellan Estland och Finland när som helst i september. Vi kan inte fortsätta som tidigare under dessa omständigh­eter, säger Link.

Tallinks fartyg Megastar och Star kommer att gå i trafik som tidigare mellan Tallinn och Helsingfor­s enligt den nuvarande tidtabelle­n. Tallinks fartyg Victoria I ska däremot omdirigera­s och gå i trafik mellan Tallinn och Helsingfor­s under helger från och med den 25 september.

Tallink Silja kommer att kontakta alla kunder som berörs av bolagets beslut att omdirigera en del av trafiken.

 ?? FOTO: TALLINK GRUPP/SPT ?? ■ Tallink stoppar all trafik med fartyget Silja Europa från och med den 21 september, men trafiken med fartygen Megastar och Star fortsätter som tidigare.
FOTO: TALLINK GRUPP/SPT ■ Tallink stoppar all trafik med fartyget Silja Europa från och med den 21 september, men trafiken med fartygen Megastar och Star fortsätter som tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland