Hufvudstadsbladet

Ruusuvuori utslagen ur US Open efter nordiskt talangmöte

Casper Ruud är ensam kvarvarand­e nordbo i US Open. Norrmannen besegrade Finlands Emil Ruusuvuori som bröt matchen på grund av skada.

-

Det var upplagt för en hård och jämn nordisk kamp i US Opens 30-gradiga hetta. Men matchen mellan de två 21-åringarna Casper Ruud och Emil Ruusuvuori, som tränat ihop och även sparrade inför turneringe­n, fick ett snöpligt slut när Ruusuvuori tvingades kasta in handduken i det tredje setet. Ruud ledde då med 6–4, 6–3, 3–2. – Emil haltade runt lite, dessvärre. För min del betyder det att jag får lite mer vila. Det var skönt att det inte blev en ny femsetare (som i första omgången). Det var varmt där ute och det kände vi båda av, säger Ruud till Eurosport.

”Kommer fler matcher”

De klara siffrorna till trots var matchen inlednings­vis jämn, men i andra set tvingades Ruusuvuori kalla till sig matchläkar­en. Efter massage i ena låret kunde han fortsätta, men i tredje set, efter det att Ruud brutit hans serve, gav han upp.

– Jag kände inte längre att jag hade någon riktig chans att vinna och det kommer fler matcher i år så jag ville undvika onödiga risker, säger Ruusuvuori (ATP-92) i ett pressmedde­lande.

Ruusuvuori började känna av skadan i låret redan i första set.

– De snabba vändningar­na gjorde ont och då tappar man i koncentrat­ion. Överlag är jag ändå väldigt nöjd med mina veckor i USA.

För Ruud (ATP-37), som bara en gång tidigare har nått tredje omgången i en grand slam-turnering, väntar nu den sjätteseed­ade italienare­n Matteo Berrettini.

– Jag har mött honom tidigare och då vann jag, så han är säkert ute efter revansch, säger Ruud.

Ruusuvuori ska genomgå ultraljuds­undersökni­ng. Om det inte är något värre deltar han i ATP-turneringe­n i Kitzbühel nästa vecka.

– Sedan är det tänkt att jag spelar en eller ett par Masterstur­neringar för att förbereda mig för Franska mästerskap­en, säger Ruusuvuori som tjänade 100 000 dollar tack vare sin insats i US Open.

 ?? FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA ?? 21-åriga Emil Ruusuvuori tog sig till andra omgången i sin första Grand Slam-turnering.
FOTO: RONI REKOMAA/LEHTIKUVA 21-åriga Emil Ruusuvuori tog sig till andra omgången i sin första Grand Slam-turnering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland