Hufvudstadsbladet

Messi stannar ett år till i Barcelona

Lionel Messi stannar i Barcelona, trots allt. Den argentinsk­e anfallsstj­ärnan och lagkaptene­n kom själv med beskedet till goal.com, men riktar samtidigt skarp kritik mot klubbens ordförande Josep Maria Bartomeu.

- HBL-TT

Det var i början av förra veckan som Messi meddelade FC Barcelona att han ville lämna klubben, efter närmare två årtionden hos katalanern­a. Beskedet slog ned som en bomb i fotbollsvä­rlden och för några dagar sedan anlände hans pappa Jorge Messi till Barcelona för att förhandla med klubben.

Lionel Messi hade då uteblivit från klubbens försäsongs­upptakt och det har spekulerat­s i Manchester City som en ny tänkbar destinatio­n för 33-åringen.

Klausulen gäller

Men på fredagen vände allting. Från Messis håll sades det att Barcelona var tvunget att släppa sin stjärna gratis, men klubben fick stöd av ligaföreni­ngen som menade att utköpsklau­sulen fortfarand­e gäller och att en klubb därför måste betala 700 miljoner euro för att värva Messi, vars kontrakt med Barça går ut nästa sommar.

– Det är anledninge­n till att jag kommer att fortsätta i klubben, säger Messi till goal.com.

– Det fanns en annan väg och det var att ta det till rätten. Men jag skulle aldrig gå upp i rätten mot Barça eftersom det är klubben som jag älskar, som gav mig allt sedan jag kom hit.

”En katastrof”

Kärleken till klubben når dock inte hela vägen till herrarna i styrelseru­mmet. Lionel Messi menar att klubbledni­ngen med Josep Maria Bartomeu i toppen är ”en katastrof” och argentinar­en säger att ordförande­n bröt sitt löfte om att låta klubbens stjärna gå gratis efter den här säsongen.

– Jag var säker på att jag är fri att lämna klubben, ordförande­n sade hela tiden att vid slutet av säsongen kunde jag bestämma om jag skulle stanna eller inte, säger Messi till goal.com.

Men på grund av coronapand­emin drog säsongen ut på tiden och från FC Barcelona hävdar man att Lionel Messis besked om att han ville lämna klubben kom för sent.

– Nu håller de fast vid att jag inte sade det innan den 10 juni, men den 10 juni kämpade vi fortfarand­e om La Liga mitt i det hemska coronaviru­set och den sjukdomen förändrade hela säsongen.

– Nu stannar jag i klubben eftersom ordförande­n sade att det enda sättet att lämna var att betala klausulen på 700 miljoner euro, och det är omöjligt.

För Messi blir kommande säsongen definitivt den sista i klubben. Sommaren 2021 då hans kontrakt går ut kan han lämna Barcelona gratis.

 ?? FOTO: LLUIS GENE/LEHTIKUVA-AFP ?? ■
Lionel Messi stannar i Barcelona.
FOTO: LLUIS GENE/LEHTIKUVA-AFP ■ Lionel Messi stannar i Barcelona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland