Hufvudstadsbladet

Häcktrions trippel damernas höjdpunkt

Sverige vann Sverigekam­pen på damsidan som väntat med klara siffror men den avslutande dagen bjöd ändå på en handfull positiva besked av de blåvita idrottarna.

- TOMMI WILLBERG

Det blev en svensk Sverigekam­psseger också i damkampen då blågult för femte året i följd spöade Finlands damer. Men helt utan finländska höjdpunkte­r behövde publiken i Tammerfors inte vara.

Publikfavo­riterna Nooralotta Neziri, Lotta Harala och Reetta Hurske löpte hem dagens enda finländska trippelseg­er på den korta häcken. Neziri kom i mål på 13,13, Harala på 13,17 och Hurske på 13,31.

– Det var helt kul, landskamps­tämningen är alltid bra. Löpandet kändes förvånansv­ärt bra, säger vinnaren Nooralotta Neziri.

Sett till förhandsst­atistiken var Haralas notering den bästa då hennes rekord skrivs 13,07. Då Hurske och Neziri nu avslutar sina individuel­la säsonger väljer Harala att fortsätta jaga nya rekordtide­r.

– På tisdag löper jag i Tyskland och om en vecka i Schweiz. Säsongen i sin helhet har varit positiv men det grämer att jag varit jämn och inte fått till en topptid. Formen är fortfarand­e bra så kanske att jag ännu hinner förbättra mitt PB i år, säger Harala.

Säsongsbäs­ta av Saga Andersson

I höjdtävlin­gen tangerade Heta Tuuri sitt personbäst­a och klättrade upp till en andraplats i den inhemska årsstatist­iken bakom Ella Junnila (SB 190) med ett hopp på 188. I stavtävlin­gen drog Angelica Bengtsson det längsta strået då hon klarade 473. Wilma Murto kom tvåa på 442 före nordiska rekorddame­n Michaela Meijer. Elina Lampela klarade 432 och Esbo IF:s Saga Andersson förbättrad­e sitt säsongsbäs­ta till 412.

I längdgrope­n slog sjukampare­n Maria Huntington en kil mellan svenskorna då hon kom trea på utmärkta 6,45.

Sara Kuivisto avslutade damernas kamp med en snygg seger på 800 meter – hennes första på sträckan i fråga i landskamps­ammanhang. Kuivisto reser i veckan till Mellaneuro­pa där hon inom loppet av två veckor gör tre 800-meterslopp.

– Målet är att sätta rekord, säger Kuivisto bestämt.

– Jag har säkert aldrig varit så här taggad över att få tävla, fortsätter den formstarka medeldista­nslöparen.

 ?? FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA ?? Nooralotta Neziri vann häcksprint­en före Tammerfors­damerna Lotta Harala och Reetta Hurske.
FOTO: JUSSI NUKARI/LEHTIKUVA Nooralotta Neziri vann häcksprint­en före Tammerfors­damerna Lotta Harala och Reetta Hurske.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland