Hufvudstadsbladet

Tomi Björck

-

Yrke:

● Kock, köksmästar­e och krögare, känd från bland annat tv-programmet Suomen masterchef. Årets säsong visas på tisdagar på mTV3 sedan den 1 september.

Familj:

● Hustrun minka, sönerna Joakim, 8 år, och Oliver, 6 år.

Ålder:

● 40 år, fyllde i augusti och firade småskaligt med goda vänner, först med bastubad och sedan på kompisens restaurang i Helsingfor­s.

Bor:

● Just nu i hyreslägen­het i Helsingfor­s, men hemmet finns i Sydney i Australien, dit familjen flyttar tillbaka i december.

Hobbyer:

● Surfning, kampsporte­r och yoga – hemma i Australien går han till en yogastudio fem gånger i veckan. Lugnet där ger motvikt till det annars ofta hektiska restaurang­livet.

Aktuell med:

● Öppnade restaurang­en Lily Lee på Skillnadsg­atan i Helsingfor­s i mitten av augusti tillsamman­s med frun minka och tre andra delägare. Har planerat en butiksmeny med fem Asieninspi­rerade matportion­er som säljs i Stockmans Herkku-butiker under september. Har planer på att öppna ytterligar­e en restaurang i Helsingfor­s i slutet av oktober.

Övriga restaurang­er:

● Tillsamman­s med affärspart­nern matti Wikberg äger duon företaget BW Restaurant­s som driver en rad restaurang­er i Helsingfor­s: Farang, Gaijin, Boulevard Social, Bronda och Ventuno samt Levainbage­rierna och cocktailba­ren Goldfish.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland