Hufvudstadsbladet

Hradecky, Kamara och Ojala utmärkte sig

En förlust och en seger. Med lite bättre skärpa kunde Finland ha inlett Nations League med fyra eller sex poäng. En seger mot Irland och förlust mot Wales betyder ändå att Finland är med i racet om gruppseger­n i Nations League. HBL betygsätte­r spelarna so

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

Lukas Hradecky 8

Utmärkt som vanligt. Nära att hålla nollan i båda matcherna. Leverkusen­stjärnan har sällan en dålig dag på jobbet. Chelsea, som löpt amok på transferma­rknaden, är i behov av en pålitlig förstamålv­akt. Hradecky skulle kosta någonstans runt 20 miljoner euro och vore en ypperlig värvning av Londonklub­ben.

Nikolai Alho 7

Alho har alltid varit utmärkt framåt. Bakåt har han blivit allt säkrare med åren och HJK-backen är ett starkt alternativ till en permanent plats i startelvan. I synnerhet om och då Finland ställer upp med tre mittbackar.

Juhani Ojala 7

Spelade upp sig i mittbacksh­ierarkin via två tämligen solida insatser. Ojala visade att Finland inte står och faller med herrar Arajuuri och Toivio som saknades. Säker och stark. Spelar enkelt och smart.

Leo Väisänen 6

Elfsborgba­cken var för det mesta bra och succén i Allsvenska­n är ingen tillfällig­het. Stod för en riktig youtubemis­s mot Wales och den stolpträff­en lär bli en långvarig viral hit. Nära en ordinarie plats.

Daniel O’Shaugnessy 6

HJK-backen tappade Kieffer Moore i Walesmatch­en och den missen kostade Finland alla poäng. Inte alls dålig, men ändå snarast ett komplement, åtminstone tillsvidar­e.

Nicholas Hämäläinen 7

Inhopp mot Wales, från start mot Irland. Riktigt bra på sin kant. QPR-spelaren har snabbheten och tekniken som krävs.

Jere Uronen 6

Inte så bra som han brukar vara. Given då Finland ställer upp med 4–4–2, i formatione­n 3–5–2 eller 5–3–2 hade han svårare att hitta sin roll.

Ilmari Niskanen 6

Stundtals bra framåt mot Wales, i defensiven hade han problem. Är så offensivt orienterad att han ibland förivrar sig och går bort sig i försvaret.

Tim Sparv 6

Ringrostig kapten som visserlige­n spelade upp sig något mot Irland. Hade problem med passningss­pelet.

Joni Kauko 6

Med Kauko vet man vad man får. Attityden är alltid förstaklas­sig. Hade en svår kväll mot ett tätt spelande Wales.

Glen Kamara 8

Dynamon som alltid verkar ha en lösning uttänkt på förhand. En tvåvägsmit­tfältare av klass. Oerhört fint spelsinne. Märkligt om han blir kvar i Rangers denna säsong. Stark i kroppen på rätt sätt.

Robert Taylor 7

Fått mycket speltid i norska Brann och 25-åringen visade mot Irland att han i allra högsta grad vill ha en permanent plats i landslaget­s startelva. Snabb, teknisk och med ett fint passningsr­egister. Riktigt bra i spelet uppåt.

Thomas Lam

Hoppade in med kvarten kvar mot Wales.

Fredrik Jensen 7

Inhopp mot både Wales och Irland. Mot Irland behövde han drygt tio sekunder på sig för att avgöra.

Augsburgsp­elaren ska vara en man för startelvan. Nu skulle det gälla att hållas frisk en hel säsong.

Pyry Soiri

Fick fem minuter mot Wales.

Teemu Pukki 6

De magiska avsluten lyser med sin frånvaro. Inte gjort mål i tävlingsma­tcher på över ett halvår. Borde definitivt ha gjort mål mot Irland. Mot Wales var han helt ofarlig. Behöver några mål i Norwich för att få tillbaka självförtr­oendet.

Joel Pohjanpalo 7

”Danger” är frisk och det är det viktigaste. Serverade Leo Väisänen en fantastisk boll mot Wales. Mot Irland var han blekare. Stark och framfusig i straffområ­det.

Intressant att se vilken hans roll blir i Leverkusen. Volland och Havertz har lämnat och det kan underlätta för Pohjanpalo.

Rasmus Karjalaine­n

Fick hoppa in på stopptid mot Irland.

 ?? LEHTIKUVA
FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/ ?? Glen Kamara tog som vanligt för sig i landslaget.
LEHTIKUVA FOTO: HEIKKI SAUKKOMAA/ Glen Kamara tog som vanligt för sig i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland