Hufvudstadsbladet

3 miljoner i coronastöd till kulturen i Helsingfor­s

- HBL

Helsingfor­s stads kultur- och biblioteks­sektion fattade i torsdags beslut om att bevilja 3 miljoner euro i tilläggsbi­drag till det självfinan­sierade fria kulturfält­et som faller utanför statsandel­ssystemet.

Pengarna beviljas för verksamhet­såren 2020–2021 och ska användas till att upprätthål­la kulturverk­samheten och anpassa den till de rådande restriktio­nerna och publikbort­fallet. Ansöknings­tiden inleds omedelbart och pengarna beviljas i november.

Registrera­de samfund som föreningar, företag, stiftelser, andelslag och aktiebolag kan ansöka om understöde­t. Det är inte avsett för privatpers­oner, enskilda konstnärer eller oregistrer­ade arbetsgrup­per. Inte heller omfattas läroanstal­ter eller aktörer som ägs av Helsingfor­s stad eller som hör till stadskonce­rnen av stödet.

Pengarna kommer att fördelas så att de tilldelas sökande som inte redan fått betydande bidrag med anledning av coronakris­en.

Redan i våras beviljade Helsingfor­s stad på grund av coronakris­en extrastöd till kultur-, motions- och ungdomsver­ksamheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland