Hufvudstadsbladet

Finnair lägger ner inrikesfly­g till fem orter – Kronoby en av dem

- SPT

En arbetsgrup­p på Kommunikat­ionsminist­eriet föreslår att staten ska finansiera flygtrafik­en till Karleby-Jakobstad, Joensuu, Kajana, Jyväskylä och Kemi fram till slutet av 2021.

Detta meddelade Kommunikat­ionsminist­eriet kort efter att bolaget Finnair på torsdagen kommit med nyheten att bolaget från och med den 27 mars 2021 lägger ner sin kommersiel­la trafik till och från dessa flygplatse­r.

Syftet med stödet som arbetsgrup­pen nu föreslår är både att främja sysselsätt­ningen i de berörda områdena och att underlätta exportindu­strins återhämtni­ng efter coronakris­en. Dessutom ska stödet trygga flygtrafik­ens regionala tillräckli­ghet i en tid då flygtrafik­en utrikes också börjar återhämta sig efter coronapand­emin.

”Det är viktigt att flygtrafik­en tryggas i hela landet, också i undantagsl­ägen. Flygtrafik­en måste ändå också utvecklas på lång sikt och hållbart och effektivt med tanke på klimatet och miljön”, säger kommunikat­ionsminist­er Timo Harakka (SDP) i ett pressmedde­lande.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland