Hufvudstadsbladet

De flesta förstår att inte alla fabriker kan hållas i gång

- GUY ERIK BAARMAN, Vanda

KAIPOLA PAPPERSFAB­RIK Först påstår Peter Rehnström i sin insändare (HBL Debatt 16.9) att jag (HBL Debatt 13.9) kommer med felaktiga uppgifter om Kaipolas lönsamhet för att senare ändå presentera ett resultat för 2019 som visar att Kaipola ”kan ha varit lönsamt”.

Min insändare ifrågasatt­e om tidpunkten för att meddela om Kaipolas stängning var välvald, om man inte tar i beaktande kommande löneförhan­dlingar och kommunalva­l.

Att förvänta sig att allmänhete­n och vår statsminis­ter bekantat sig med UPM:s mellanboks­lut för andra kvartalet 2020 är närmast att betraktas som ett dåligt skämt. Det finns nog viktigare saker att göra. Hur många bolag i Finland har kunnat visa upp ett bokslut med mindre än 20 procents minskad omsättning för ”coronakris­ens andra kvartal” jämfört med 2019? Menar Rehnström att ett dåligt resultat för andra kvartalet i ett mellanboks­lut för 2020 skall godtas som grund för UPM:s beslut?

Vetskapen om att efterfråga­n på grafiska papper är på nedgång är ingen nyhet. Därför förväntade man sig att en välbetald ledning skulle ha reagerat tidigare och nu haft bättre lösningar – också för aktieägarn­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland