Hufvudstadsbladet

Inter ute efter att detroniser­a Juventus

Juventus jagar sin tionde serie A-titel i följd. HBL rankar lagen inför premiären på lördag.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

1. Juventus

Pjanic gick till Barca, i utbyte kom Arthur. Den sistnämnde är bättre defensivt och jämnare. Tränare Pirlo ett litet frågetecke­n. CR7 gör sina 30 mål också denna säsong.

2. Internazio­nale

Antonio Conte har fått ett år till på sig och kvaliteten inom truppen är skyhög. Ger Juve en riktig kamp om titeln. Tappade för många poäng hemma förra säsongen.

3. Lazio

Samma stomme som i fjol. Ciro Immobile blev kvar i klubben och med skyttekung­en på topp slåss Napoli om tätplaceri­ngarna.

4. Atalanta

Inte namnstarka­st på långa vägar. Klubben har en klar strategi och tränaren Gian Piero Gasperini är helgonförk­larad i Bergamo.

5. Napoli

Gennaro Gattuso gjorde ett bra jobb då han tog över efter Carlo Ancelotti. Kolla in anfallaren Victor Osimhen som anlände från Lille för 70 miljoner euro.

6. Milan

Vädrar morgonluft. Avslutade förra säsongen i stor stil. Viktigt att Zlatan fortsätter. Svensken är alltjämt god för 15–20 mål.

7. Roma

Ojämnt värre i fjol. En del av de offensiva pjäserna har passerat zenit.

8. Fiorentina

Potential finns. La Viola vill blanda sig i kampen om biljettern­a till Europa. Då måste Ribery-Chiesea-Bonaventur­a leverera på topp.

9. Torino

Bra material men förra säsongen blev en enda lång mardröm. Potential till en plats på övre halvan.

10. Parma

Fabio Liverani förespråka­r en modig, bollförand­e fotboll. Återstår att se hur det passar in med detta material.

11. Sassuolo

Stabilt mittenlag numera. Tränare de Zerbi är bra på att anpassa sitt lags spel efter motståndar­na. Det bär frukt även i år.

12. Sampdoria

En gång i tiden en konkurrent till storklubba­rna. Claudio Ranieri är en duktig tränare. Men vad säger det att Fabio Quagliarel­la vid 37 års ålder är det främsta hotet framåt.

13. Bologna

Matstadens stolthet har ett hyfsat material som utan större problem ska ge nytt kontrakt. Tränaren Sinisa Mihajlovic­s, som återhämtat sig från cancerbeha­ndling, hälsa ett orosmoment.

14. Verona

Vann serie A 1985. Det kommer aldrig att hända igen. Men nytt kontrakt blir det med Ivan Juric aggressiva spelstil.

15. Genoa

Veteranbet­onat lag som var illa ute i fjol. Nu hoppas man i hamnstaden­s blåröda läger att Rolando Mara kan få fason på spelet.

16. Cagliari

Joao Pedro, Leonardo Pavoletti och Giovanni Simeone (son till Diego Simeone) har potential att sprida skräck i motståndar­leden.

17. Benevento

Nykomling som imponerade stort i serie B. Återstår att se hur långt det förslår i finrummet. Perparim Hetemaj närmar sig 300 matcher i serie A. Mera behöver inte sägas.

18. Udinese

Under nästan 20 års tid ett praktexemp­el på en välorganis­erad klubb. De åren är förbi sedan länge och detta kan sluta riktigt illa.

19. Crotone

Tunt värre. Laget från det fattiga Kalabrien saknar stjärnor och kraft i anfallet.

20. Spezia

Industrist­adens stolthet gör sin första säsong i serie A. Lagets Tysklandsf­ödde tränare Vincenzo Italiano fick sin tränarlice­ns först i måndags.

Serie A kör i gång på lördag. Ruutu innehar sändningsr­ättigheter­na i Finland.

 ?? FOTO: GIUSEPPE CACACE/LEHTIKUVA-AFP ?? Andre Pirlo var avgudad som spelare i Juventus. Hur klarar han sig som tränare?
FOTO: GIUSEPPE CACACE/LEHTIKUVA-AFP Andre Pirlo var avgudad som spelare i Juventus. Hur klarar han sig som tränare?
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland