Hufvudstadsbladet

Några dystra minuter betydde två tappade poäng för HIFK

Hade Sakari Tukiainen satt 3–0 hade matchen definitivt varit avgjord till HIFK:s fördel. Men anfallaren lyckades med konststyck­et att missa ett öppet mål, IFK Mariehamn fick vind i seglen och vid full tid stod det 2–2 på ljustavlan.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

– Man kan ju fundera på hur matchen utvecklat sig om vi gjort 3–0 där men det resonemang­et håller inte. Vi ska kunna kontroller­a matchen bättre. Vi blir för passiva och sjunker för lågt ner och så hittar de luckorna de letar efter och gör två snabba mål, säger John Fagerström som gjorde 2–0 för HIFK.

– Det var nog ett enkelt mål. Bara att sätta bredsidan till.

I en jämn liga och ett tämligen jämnt mittskikt kan de två tappade poängen i värsta fall bli ödesdigra för HIFK. För IFK Mariehamn betydde remin att drömmen om övre slutserien i allra högsta grad lever vidare.

– Vi har ett stort bollinneha­v och då brukar chanserna dyka upp. Efter reducering­en känner vi att vi gör ett till. Vi var ute efter seger men sett till hur matchen såg ut kan vi väl vara rätt nöjda med en poäng, säger RIku Sjöroos i IFK Mariehamn.

Sjöroos hade ett jätteläge i första halvlek men Arnold Origis räddning hörde till de svettigare.

– Han har säkert tagit tio skott av mig. Han är en verkligt bra målvakt.

HIFK verkade ha full koll på matchen i drygt en timme. Vitinhos kanon gav 1–0 och så kunde Fagerström rulla in 2–0 i tomt mål.

Men då avstängde Mosa Yaghoubi saknades fanns ingen som riktigt kunde hålla i bollen centralt. Hannu Patronen fanns med på bänken men kände sig uppenbarli­gen lite sliten och spelade inte.

– Mosa är oerhört viktig i vårt spel med boll. Han vågar hålla i bollen och så anger han rytmen i spelet, säger Fagerström.

– Utan honom hade vi för lite boll och då de får hålla så mycket boll kommer chanserna.

Tränaren Mike Keeney var av förståelig­a skäl lite besviken efter matchen.

– Det var tunga huvuden i omklädning­srummet. Alla vet att vi förlorade två poäng. Vi gör det bra i 70 minuter men sen blir vi lite för passiva och gästerna utnyttjar lägena. De får in bollarna på de ytor vi inte vill ge dem och då är vi illa ute, säger Keeney.

– Men det är bara att köra på. Vi gör många saker bra också i den här matchen, säger Keeney.

HIFK skulle ha mött KuPS borta på onsdag men i och med att de regerande mästarna spelar Europa League på torsdag mot Suduva flyttas den matchen framåt.

Det betyder en paus fram till 28 september då HIFK gästar ett formstarkt SJK.

 ?? FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ?? ■
John Fagerström­s gjorde 2–0 men IFK Mariehamn kom igen och fick med sig en poäng från Helsingfor­s.
FOTO: MARKKU ULANDER/LEHTIKUVA ■ John Fagerström­s gjorde 2–0 men IFK Mariehamn kom igen och fick med sig en poäng från Helsingfor­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland