Hufvudstadsbladet

Nieminen nätade för Luleå

- HBL-TT

Luleå tog tredje raka segern i SDHL när Djurgården besegrades på hemmais med 3–1.

Petra Nieminen, fjolårets mest värdefulla spelare i serien, gjorde mål direkt i sin comeback efter skada.

Nieminen slog till efter 7.08 i första perioden och två mål i mittperiod­en genom Johanna Olofsson och Josefine Persson säkrade segern.

Svenska landslagsm­ålvakten Sara Grahn saknades på grund av sjukdom och 19-åriga talangen Tindra Holm, ny från Modo, vaktade kassen. Hon var nära en nolla men med knappt fyra minuter kvar överlistad­es hon av Sarah Bujold.

Det var Luleås första insläppta mål i serien och på tre matcher har laget 14–1 i målskillna­d.

Djurgården kom från en seger senast i derbyt över AIK men åkte nu på andra förlusten på tre matcher.