Hufvudstadsbladet

Son och Kane hyllar varandra efter fem mål

Tottenhams anfallsduo är glödhet just nu. Son Heung-min gjorde fyra mål, assisterad till alla fyra av Harry Kane i 5–2-krossen av Southampto­n.

- HBL-TT

– Jag skulle inte ha gjort målen utan honom, säger Son om Kane.

Tottenhams nyförvärv Gareth Bale kan få det svårt att platsa i Premier League-laget. För anfallspar­et Son Heung-min och Harry Kane är glödheta just nu och svarade för alla fem målen i 5–2-matchen mot Southampto­n. Harry Kane passade fram till sydkoreane­n Son fyra gånger och gjorde själv det sista målet.

– Det är otroligt att göra fyra mål i Premier League, det är en stor ära, säger Son efter matchen.

– Jag skulle inte ha gjort målen utan Kane. Han är otrolig. Fyra assist, han förtjänar att bli matchens spelare.

Son säger att efter att ha spelat tillsamman­s i fyra år vet anfallarna hur den andre vill ha bollarna.

– Vid ett av målen tittade jag inte upp, jag bara visste att han skulle komma bakifrån, säger Kane om Son.

– Det är den kopplingen som vi har byggt upp och det är skönt att se honom avsluta så bra. Jag är stolt över hans första hattrick.

Southampto­ns Danny Ings gjorde matchens första och sista mål. Newcastle föll hemma mot Brighton med 0–3. Fransmanne­n Neal Maupay gjorde två mål.

I toppmötet mellan Chelsea och Liverpool gjorde Chelsea en bra första halvlek men ett rött kort på Andreas Christians­en strax före paus blev början till slutet för hemmalaget.

Efter paus gjorde Sadio Mane två snabba mål, det andra efter en riktig bjudning av Chelseas osäkra målvakt Kepa.

Timo Werner fixade en straff åt Chelsea men Jorginho lyckades inte överlista Alisson i Liverpools mål.

2–0 till Liverpool till slut.

?? FOTO: ANDREW BOYERS/LEHTIKUVA-AFP ?? Tottenhams superduo var på spelhumör.