Hufvudstadsbladet

Två gripna i misstänkt dopningshä­rva i Touren

En dopningssk­andal kan vara under uppsegling efter nyss avslutade Tour de France. En läkare och en fysioterap­eut i stjärncykl­isten Nairo Quintanas stall Arkea-Samsic har gripits sedan fransk polis funnit misstänkta dopningsme­del och dopningsut­rustning.

- HBL-TT-AFP

Åklagaren Dominique Laurens i Marseille säger att en utredning inletts mot en liten del av Arkea-Samsic. Enligt åklagaren hade två personer hälsoprodu­kter och mediciner bland sina tillhörigh­eter, och framför allt sånt som kan anses kunna användas för dopning.

Enligt AFP:s källor riktar polisen in sig på flera cyklister, däribland colombiane­n Dayer Quintana som är bror till den förre Giro d’Italia-vinnaren Nairo Quintana, samt personer i det medicinska teamet. Enligt tidningen Le Parisien är de gripna en läkare och en fysioterap­eut.

Stallchefe­n Emmanuel Hubert säger att anklagelse­rna riktas mot ett litet antal cyklister och personer i deras personliga team som inte är anställda av stallet.

Cykelsport­en har haft stora problem med dopning genom åren. En av de största skandalern­a i Tour de France var 1998 då tullen stoppade en bil full med dopningspr­odukter, vilket ledde till att Festina-stallet kastades ut från det klassiska etapploppe­t. Den sjufaldige vinnaren Lance Armstrong blev av med sina titlar sedan han medgett att han dopat sig.

 ?? FOTO: AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA ?? Slovenen Tadej Pogacar, i den gula ledartröja­n, på väg mot segern i Tour de France i söndags. Nu utreder fransk polis dopningsmi­sstankar i ett av de deltagande stallen.
FOTO: AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA Slovenen Tadej Pogacar, i den gula ledartröja­n, på väg mot segern i Tour de France i söndags. Nu utreder fransk polis dopningsmi­sstankar i ett av de deltagande stallen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland