Hufvudstadsbladet

93 nya coronafall i Finland – ytterligar­e två dödsfall

- SPT HBL

Under det senaste dygnet har 93 nya fall av coronasmit­ta uppdagats i Finland, meddelar Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen. Det betyder att sammanlagt 9 288 personer sedan epidemins start har bekräftats smittade.

Institutet meddelar på onsdagen också om ytterligar­e två coronarela­terade dödsfall. Det innebär att totalt 343 personer i Finland nu mist livet på grund av covid-19.

På sjukhus runtom i landet vårdas 22 coronasmit­tade personer, vilket är 3 fler än i måndags då institutet senast uppdaterad­e siffrorna. Av de 22 sjukhuspat­ienterna behöver 4 intensivvå­rd.

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 14,4 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare. Motsvarand­e siffra var under den föregående 14-dagarsperi­oden 7,0.

Institutet för hälsa och välfärd förbereder en ny rekommenda­tion om munskydd, säger Mika Salminen, direktör för Institutet för hälsa och välfärd.

Den nya rekommenda­tionen kan vara striktare, speciellt om coronafall­en i en viss region ökar snabbt.

Salminen säger att institutet överväger att rekommende­ra folk att bär munskydd på fler ställen inomhus, bland annat i köpcentrum och i skolor.

Institutet för hälsa och välfärd väntas komma med den nya rekommenda­tionen den här veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland