Hufvudstadsbladet

Olli-Pekka Karjalaine­n till Volleyboll­förbundet

Volleyboll­förbundet byter vd igen. Släggkasta­ren OlliPekka Karjalaine­n tar nu över efter Seppo Siika-aho som innehade posten bara ett drygt år.

- KATARINA KOIVISTO katarina.koivisto@ksfmedia.fi

Posten som vd på Volleyboll­förbundet har varit stormig. Efter ekonomiska svårighete­r och stor turbulens bland personalen blir det nu Olli-Pekka Karjalaine­n som ska ta förbundet mot ett EM på hemmaplan nästa år.

– Vi ville ha en person med hög profil, gott kunnande och ett gott nätverk inom idrotten. Karjalaine­n uppfyller alla de kraven, säger förbundets styrelseor­dförande Pasi Sydänlammi.

Han konstatera­r att Karjalaine­n också tack vare sin verksamhet vid idrottsins­titutet i Kuortane har god kännedom om volleyboll och om grenens landslagsv­erksamhet.

Det är nu andra gången på ett par år som Volleyboll­förbundet byter vd. För ett drygt år sedan fick tidigare ishockeysp­elaren Keijo Säilynoja gå. Han ersattes då av Seppo Siika-aho som har både volleyboll­kännedom och kunskap i marknadsfö­ring. Nu var det Siika-ahos tur att bli ersatt.

Volleyboll­förbundet har ett intensivt år framför sig. I september 2021 spelas en av grupperna i EM i volleyboll i Tammerfors och förberedel­serna är redan i full gång.

 ?? Foto: Antti Aimo-Koivisto/LehtiKuvA ?? Olli-Pekka Karjalaine­n blir ny vd för Volleyboll­förbundet.
Foto: Antti Aimo-Koivisto/LehtiKuvA Olli-Pekka Karjalaine­n blir ny vd för Volleyboll­förbundet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland