Hufvudstadsbladet

Mannerheim­s Barnskydds­förbund fyller 100 år

- SPT

Den fjärde oktober är det 100 år sedan Mannerheim­s Barnskydds­förbund grundades. För att fira jubileet ordnar förbundet en konsert med barnmusik, meddelar förbundet i ett pressmedde­lande. Konserten kan ses på Konsertcen­tralens Youtubekan­al den 4 oktober klockan 16.

– Mannerheim­s Barnskydds­förbund grundades så att varje barn skulle ha möjlighet till en bra barndom. På hundra år har det gjorts fina framsteg, men det finns fortfarand­e mycket kvar att göra, säger Milla Kalliomaa, generalsek­reterare för Mannerheim­s Barnskydds­förbund.

På grund av coronaepid­emin sträcker sig jubileumsf­irandet till nästa år, så att de planerade festerna kan ordnas på ett tryggt sätt, meddelar förbundet.

Mannerheim­s Barnskydds­förbund är Finlands största barnskydds­organisati­on och har 87 000 medlemmar i 556 lokalfören­ingar runtom i Finland. Syftet är att främja barns och familjers välbefinna­nde, att barnens synpunkter ska beaktas när beslut fattas, att öka respekten för barndomen och ge den en mer framträdan­de plats i samhället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland