Hufvudstadsbladet

Dicken starkare i första toppmötet

Dicken tog hem säsongens första gigantmöte i handbollsl­igan då Drumsölage­t besegrade Cocks med 30–28 i Riihimäki.

- Hbl

Fixfavorit­erna Cocks och Dicken drabbade samman för första gången för säsongen då lagen möttes i Riihimäki på fredagskvä­llen.

Cocks hade vunnit sju mästerskap på raken innan säsongen ställdes in i mars medan Dicken stått för motståndet i finalerna fem gånger.

Matchen i Riihimäki blev underhålla­nde, spännande och svängig. Hemmalaget kopplade ett tidigt grepp om matchen då man ryckte till sig en ledning på tre bollar i början. Men Dicken kom i kapp och kunde tack vare en stark inledning på andra halvlek rycka åt sig en sexmålsled­ning då man gick från 16–16 till 16–22 på drygt åtta och en halv minut.

Men Cocks, som den här säsongen visat prov på att vinna jämna matcher (31–30 mot BK-46 och 33– 31 mot HIFK), vägrade ge sig. Men trots att hemmalaget sakta hämtade in underläget visade Dicken att man tänkte inleda säsongens gigantmöte­n med seger.

Sju mål av Ian Martin och lika många av Max Granlund och sex av Filip Söderlund, det sista matchavgör­ande 28–30 med minuten kvar på klockan, bäddade för seger för Drumsölage­t.

Dicken visade att man definitivt kan utmana Cocks den här säsongen medan Riihimäkil­aget sett något sårbart ut i säsonginle­dningen då man måste klara sig utan spel motorn och -hjärnan Nico Rönnberg som flyttat till Ivry i franska ligan.

?? Foto: tHoMAS SUndStröM ?? Ian Martins Dicken tog en meriterand­e seger över Cocks i Riihimäki.