Hufvudstadsbladet

Nyckelspel­arna förlängde med PK-35

Lagkaptene­n Amanda Rantanen och finlandssv­enska duon Minea Lassas och Marie Mäkinen fortsätter i PK-35.

- FIlIP saxén

Helsingfor­sklubben PK-35 meddelade på tisdagen att man förlängt kontraktet med fem spelare inför säsongen 2020–21. PK-35 steg till Nationella ligan inför den här säsongen och laget från Rönnbacka har stått för en stark säsong och säkrat kontraktet också för kommande säsong.

Finlandssv­enska mittfältsm­otorn Minea Lassas anslöt till PK-35 inför klubbens första ligasäsong och ser fram emot att fortsätta karriären i klubben.

”Jag fortsätter här eftersom vi har både kul på och utanför planen. Det är det viktigaste. Laget är fullt av fantastisk­a typer och vi har ett superbt tränarteam. Jag är nöjd med min säsong som varit den fysiskt tuffaste och mest utmanande men också roligaste”, säger Lassas i ett pressmedde­lande.

”Det har varit häftigt att vecka efter vecka ställas mot tuffa motståndar­e och pressas hela tiden. Vi har den här säsongen visat att vi definitivt hör hemma på den här nivån”.

Marie Mäkinen sköt PK:s första ligamål i öppningsma­tchen mot HJK och också hon ser fram emot att få fortsätta spela i Rönnbacka.

”Det här är klubben i mitt hjärta och min andra familj och jag är oerhört stolt över hur vi spelat och presterat den här säsongen. Inför säsongen var det rätt spännande då jag inte visste vad jag kunde förvänta mig då vi som lag aldrig spelat på den här nivån. Nästa säsong är vi säkert bättre”, säger Mäkinen i pressmedde­landet.

Lagkaptene­n Amanda Rantanen har varit en av lagets viktigaste spelare den här säsongen, och att lagets främsta målskytt fortsätter också nästa säsong betyder mycket för den färska ligaklubbe­n.

”Vi är i början på det här lagets resa och jag vill vara med och bygga något ännu större och bättre tillsamman­s med laget. Det här laget och den här klubben är mig mycket kär. Jag njuter verkligen av att spela här”, säger Rantanen som är trea i Nationella ligans skytteliga med åtta mål på 15 matcher.

Förutom mittfältar­en Lassas och anfallarna Mäkinen och Rantanen har också backarna Vilma Oksanen och Inka Hiltunen förlängt sina kontrakt med PK-35.

PK-35 ligger för tillfället på sjätteplat­s i tabellen. Laget möter Honka på hemmaplan på lördag.

 ?? Foto: VESA MoILANEN/LEHtIKUVA ?? PK-kaptenen Amanda Rantanen är trea i skytteliga­n i Nationella ligan.
Foto: VESA MoILANEN/LEHtIKUVA PK-kaptenen Amanda Rantanen är trea i skytteliga­n i Nationella ligan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland