Hufvudstadsbladet

Thomas Bach räknar med utländska fans på OS

OS i Tokyo räknar med att kunna välkomna fans från världen över. Detta trots osäkerhete­n kring coronapand­emin. – Det vi inte vet i nuläget är om vi kommer att kunna fylla arenorna till brädden, säger Internatio­nella olympiska kommitténs ordförande Thomas

- HBL-TT-REUTERS

I mars togs beslutet att skjuta upp sommar-OS 2020 till 2021 på grund av coronaläge­t i världen. Fortfarand­e finns stora oklarheter inför spelen nästa sommar, men Internatio­nella olympiska kommittén (IOK) tror att man kommer kunna välkomna internatio­nella fans till Japan.

– Vi jobbar utifrån en plan att det ska kunna finnas internatio­nella åskådare. Det vi inte vet i nuläget är om vi kommer att kunna fylla arenorna till brädden eller om vi måste införa vissa restriktio­ner, sade Thomas Bach på en pressträff efter IOK:s exekutivko­mmittés sammanträd­e.

Skälet till optimismen är bland annat goda signaler från vissa japanska sporter, som har dragit i gång de senaste veckorna, med publik.

– Det har varit en väldigt uppmuntran­de start i några av ligorna i Japan, som har haft en hel del publik, sade Bach.

OS-arrangören meddelade samtidigt under onsdagen att man har lyckats strama åt kostnadern­a rejält för spelen. Totalt har man gjort ett 50-tal kompromiss­åtgärder som sparar 30 miljarder yen, motsvarand­e 250 miljoner euro.

 ?? FOTO: GREG MARTIN/LEHTIKUVA-AFP ?? Internatio­nella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach.
FOTO: GREG MARTIN/LEHTIKUVA-AFP Internatio­nella olympiska kommitténs ordförande Thomas Bach.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland